McAfee: Betydande risker med peddos!
Du må tro att jag blev mäkta förvånad när jag hittade denna skärmdump i mailboxen. Och det är tyvärr ingen fejk. Plötsligt har pedofiler klumpats ihop med maskar, trojaner datorvirus och annat lömskt otyg.
Samtidigt är det så absurt att jag knappt kan låta bli att dra på munnen, hur tänkte de egentligen på McAfee? Sedan när började säkerhetsföretag lägga sig i politiska frågor? Vilka mer filtreras, och för vems säkerhets skull?
Lägg märke till att jag inte kritiserar McAfee att varna för vad de vill, utan för att de gör det under falskt flagg. Det vore mer ryggrad i att ha ett ”politiskt filter” om man har en sådan mission.
Nu efterlyser jag lite hjälp från er läsare, testa ert eget säkerhetsprogram om ni har något. Lägg upp ett bokmärke till pedofil.se och kör en full scanning. Publicera sedan resultatet här, gav det utslag eller inte?
Vi måste gå till botten med detta! Är McAfee ensamma eller är det vedertaget?
Högaktningsfullt.
Alex Limonovic
July 14th, 2010 at 3:09 pm
McAfees mjukvara för att varna för sidor har fått en del kritik på grund av falska positiv, skulle gissa att det är oavsiktligt även denna gång. Jag mailade i allafall dom och berättade, hoppas att dom löser det.
Använder inga säkerhetsprogram så jag kan inte testa något, men Google säger att sidan är säker.
July 14th, 2010 at 3:38 pm
Bra Yawn, vi lär ju se inom kort om de tagit bort kopplingen. Vi får hopas att du har rätt, att vi blev lite väl utpekade av ett “falskt positiv”.
Det borde ju föranleda viss diskussion om på vad sätt de konstruerar sina regler. För det finns väll inget på sidan som borde få deras spindlar (eller vad de nu använder) att larma, till sin konstruktion är den knappast särskilt iögonfallande.
Alex Limonovic
July 15th, 2010 at 9:16 pm
Hoppas bara inte att dem filtrerar bort peddo-bloggarna, för dem behövs.
Det är mycket viktigt att dessa bloggar finns.
För hade peddobloggarna inte funnits till, då hade man mått dåligt.
July 17th, 2010 at 12:15 pm
Fick ett mail från McAfee:
“Hello Johan,
Thank you for contacting us and your interest in SiteAdvisor.
SiteAdvisor engineers will look into your issue, and will issue a change if it is deemed appropriate.
Thank you for your patience during this process.
Sincerely,
Arjun
Avert Services
McAfee SiteAdvisor”
Känns som ett standardsvar så det finns kanske inte mycket att läsa mellan raderna, men jag tycker mig ändå se ett “sidan kommer inte att vitlistas” någonstans där… Kan du se om personen som skickade bilden kan testa regelbundet för att se om den finns kvar?
July 18th, 2010 at 8:15 pm
Detta är också en bra blogg.
July 19th, 2010 at 2:04 am
Använder avast fick ingenting. Måste vara ditt virusprogram.
July 20th, 2010 at 12:17 pm
Är det farligt att gå in på pedofil.se och peddobloggar?
Finns det virus och trojaner där?
Det tror inte jag.
Förresten vad är McAfee för ett konstigt virusprogram?
Jag har iallafall Telia säker surf.
July 20th, 2010 at 10:20 pm
Tack Yawn! Då får vi se vad som händer framöver.
Alex
August 5th, 2010 at 7:12 pm
Sådär, nu skall allt vara fixat.
Hello Johan,
I’m very pleased to inform that your site pedofil.se has got the green rating and is currently reflecting on our website.
The Link for the same would be http://www.siteadvisor.com/sites/pedofil.se
Thanks for your patience during this process.
Sincerely,
Arjun
Avert Services
McAfee SiteAdvisor
August 5th, 2010 at 7:20 pm
Snyggt jobbat. Du är en pärla!